חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מאמרים חדשים

עודכן לאחרונה

קטגוריות
ארכיון
נובמבר 2024
ב ג ד ה ו ש א
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

זיכוי בגין קרוב נטול יכולת במוסד

סעיף 44 לפקודת מס הכנסה 

חשוב! יש להבדיל בין נקודות זיכוי ובין זיכויים.

נקודות זיכוי ניתנות באופן שכל נקודת זיכוי שווה 219 ₪.

זיכויים ניתנים באופן חישובי, כאשר חישוב של כל זיכוי משתנה לפי נוסחה מותאמת. בנושא זה נעסוק בזיכויים, שאינם על דרך נקודות, אלא בצורה של חישוב.

סעיף 44 לפקודת מס הכנסה: 

“בחישוב הכנסתו החייבת של יחיד תושב ישראל שהוא או בן זוגו שילם בשנת המס בעד החזקתם במוסד מיוחד של ילד, בן זוג או הורה משותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בתמידות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם, וכן בשל החזקת ילד עם מוגבלות שכלית-התפתחותית במוסד מיוחד, יותר לו זיכוי ממס של 35% מאותו חלק מהסכומים ששילם העולה על 12.5% מהכנסתו החייבת. שר האוצר רשאי לקבוע בתקנות תנאים לזכאות לזיכוי ממס על פי סעיף זה”.

לצורך קביעת הזכאות להטבה זו, צריכים להתקיים מספר תנאי סף. נדרשת עמידה מלאה בתנאים על מנת לקבל את הזיכוי.

תנאי הסף שצריכים להתקיים:

  1. קירבת העובד לנטול היכולת: אם העובד או בן זוגו משלם למוסד עבור מי מקרובי המשפחה האמורים בלבד, הוא יכול להיות זכאי לזיכוי במס. אם התשלום למוסד הינו עבור קרובי משפחה אחרים, המשלם לא יהיה זכאי לזיכוי ממס.
  2. חובה לשהות במוסד: קרוב המשפחה חייב להיות במוסד. אם קרוב המשפחה לא שוהה במוסד, אין תחולה לסעיף ולא תהיה זכאות לקבלת זיכוי לפי סעיף זה.
  3. בדיקת הכנסות של נטול היכולת השוהה במוסד: יש לבצע בדיקת הכנסות של נטול היכולת שנמצא במוסד (ולא של האדם שמשלם), כמו הכנסות מפנסיה, השכרת דירות וכו’. בגדר הכנסתו של נטול היכולת נכללות גם הכנסות פטורות וגם הכנסות שאינן פטורות.

סכום ההכנסות לגבי יחיד הוא 170,000 ש”ח לשנה, ולגבי זוג – 272,000 ש”ח בשנה.

אם ההכנסות של נטול היכולת גבוהות מהתקרה האמורה, לא יתקבל זיכוי בידי הקרוב. הרציונל: אם ההכנסות של נטול היכולת עולות על סכומים אלו, ניתן להניח שהוא יכול לממן את התשלומים למוסד בעצמו, ואין צורך שקרוב המשפחה יממן זאת.

אופן חישוב הזיכוי:

35% X (הסכומים ששולמו למוסד – 12.5% x ההכנסה של המשלם)

ההכנסה של המשלם בסעיף זה היא רק הכנסה חייבת, כלומר לא כולל הכנסות פטורות.

עוד מאמרים

ניוזלטר חודשי

עדכוני פסיקה וחקיקה אוקטובר 2024

עדכוני פסיקה וחקיקה לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף.  עדכוני חקיקה: הארכת תוקף ההיתר הכללי להעסקה בשעות נוספות – הוראת שעה: חקיקה זו מתירה למעסיקים

קרא עוד »
הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה

הסכם קיבוצי: מהות, תנאים, ותחולת צווי הרחבה על שוק העבודה בישראל

מהו הסכם קיבוצי? מבוא הסכם קיבוצי הוא חוזה שנערך בין מעסיק או קבוצת מעסיקים לבין ארגון עובדים, שבו מוסדרים תנאי העבודה של קבוצת עובדים מסוימת.

קרא עוד »
דורשי עבודה

כתיבת קורות חיים – המדריך המלא

כתיבת קורות חיים היא שלב מכריע בתהליך חיפוש העבודה, שכן מדובר במסמך הראשון שמעסיקים רואים בעת קבלת החלטות על מועמדים. קורות חיים טובים הם כרטיס

קרא עוד »

תוכן עניינים