קיימים הסכמים קיבוציים הכוללים הגנות מפני פיטורים, כגון: סמכות לוועד עובדים להתערב בהליך הפיטורים ולהשפיע עליו, חובה להתייעץ בוועד העובדים לפני נקיטה בהליך פיטורים, או חובה לפנות להליך ליישוב חילוקי דעות, כגון ועדה פריטטית או הליך בוררות.
הגנות אלה עשויות להופיע בהסכם קיבוצי או צו הרחבה החל על ענף מסוים במשק וכן בהסכם קיבוצי החל על מקום עבודה מסוים. לחיפוש הסכם קיבוצי או צו הרחבה, לחצו כאן.
לפי הפסיקה, כאשר מדובר ב"פיטורי צמצום" במקום עבודה מאורגן, חלה חובה להתייעץ עם נציגות העובדים, אף אם חובה זו לא מעוגנת בהסכם הקיבוצי.
הגבלות לפי הסכם העבודה
קיימים מקרים בהם קיימות הוראות המתייחסות לפיטורי העובד גם בהסכם העבודה, כגון: הוראה הקובעת שהעובד לא יפוטר אלא לאחר תקופת העסקה מסוימת, התניית הפיטורים בתקופת הודעה מוקדמת ארוכה מזו הקבועה בחוק, או חובה לפנות לבוררות לפני נקיטה בהליך פיטורים.
אכיפת ההוראות שבחוקי העבודה
למשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים סמכויות לאכיפה מינהלית ופלילית של הוראות שונות שבחוקי העבודה. בתחום שוויון ההזדמנויות בעבודה ועובדים זרים קיימות גם סמכויות אכיפה אזרחיות.
חקיקה באותו נושא
עוד מאמרים באותו נושא...
עדכוני פסיקה וחקיקה נובמבר 2023
לקוחות נכבדים, להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף. תוכן עניינים אי התייצבות עובדת לשימוע סע"ש (תא) 69630-06-20 מאת: עו"ד רינת טבאי ניתן ב-09/08/2023. העובדות: העובדת
הרקע לפיטורים ולהתפטרות והזכות לשימוע
עובדים לא חייבים לנמק את ההודעה על ההתפטרות, אך במקרה של התפטרות עקב הרעת תנאים מומלץ להתריע מראש על הכוונה להתפטר על מנת לאפשר הזדמנות לתיקון הדרוש.
איסור פיטורים והגבלות לעניין פיטורים
בנסיבות מסוימות אסור לפטר עובדים, או שיש הגבלה על פיטוריהם.הוראות אלה מעוגנות בחקיקה, בהסכמים קיבוציים וצווי הרחבה ולעתים גם בהסכם העבודה שבין העובדים למעסיקים. איסור
הודעה מוקדמת לפיטורים
חובת הודעה מוקדמת מעסיקים המבקשים לפטר עובדים, וכן עובדים המעוניינים להתפטר מעבודתם, חייבים להודיע על כך בכתב ומראש ("הודעה מוקדמת"). בהודעה יש לציין את יום
עדכוני פסיקה וחקיקה יולי 2023
לקוחות נכבדים,להלן עדכוני פסיקה וחקיקה מהחודש החולף. פוסטים קשורים לנושא: עדכוני פסיקה וחקיקה חודש אוקטובר עדכוני פסיקה וחקיקה חודש ספטמבר פיצויים גבוהים מאוד- כך קיבל
פיטורי עובדת בהריון
סע”ש 15749-09-15 – עדן כהן נ’ דוד סמרה סעיף 9 (א) לחוק עבודת נשים, תשי”ד – 1954 קובע כי חל איסור על מעסיק לפטר עובדת